
Hari ni jom kita masak stik ikut resipi Chef papajoh ni... hmm..sedapnya.. Sekali sekala makan stik buatan sendiri ni memang terasa sedapnya... kenyang... :)
Kalau Mr JG..dia lebih suka lamb chop daripada stik ni, tapi Mrs JG tak ada masalah..semua boleh makan... Especially kalau ada yg masakkan..lagi best!!
DAGING STIK BERSAMA SOS CENDAWAN LADA HITAM
Resipi Chef Papajoh

Bahan2nya
- 1.5kg daging steak, biar yang ada lemaknya.
- 1 keping dalam 250gm, kalau ia tebal ketuk dengan
pengetok daging
- Garam & Lada Hitam, sapukan pada daging nya.
- Perap daging nya dalam setengah jam sebelum di panggang
Cara2:
- Panaskan
kuali yang berjalur2 atau yang rata.
- Bila
ia betul2 panas, letakan daging nya, biarkan ia panggang dalam 5 minit,
balikkan dan biarkan untuk 5 minit.
- Angkat
dan biarkan ia dalam 3 minit sebelum dimakan, ini supaya jus daging
mengalir.
- Sajikan
dengan sos nya, kentang bakar berkeju dan salad ikut citarasa.
Bahan2 :
- 2 ulas bawang putih di cincang halus
- 1 biji bawang besar di potong dadu kecil2
- Garam secukup rasa
- 1 sudu besar lada hitam ditumbuk halus
- 1 sudu besar tepung biasa
- 1 helai daun bay leave
- 2 sudu mentega
- Panaskan dan cair mentega di kuali, letakan bawang putih dan bawang besar.
- Goreng sebentar, bila bawang lembut letakan cendawan hiris, bay leave dan lada hitam.
- Letakan tepung di kuali dan sedikit air, gaulkan hingga sebati.

DEPOSIT PULSA TANPA POTONGAN
ReplyDeleteBONUS SPECIAL SABUNG AYAM WIN 8X .
s128agen.club