Sunday, May 5, 2013

Daging Berlada Berlimau


DAGING BERLADA BERLIMAU

Bahan2 :

  • 400 gm daging pejal - dihiris & goreng hingga masak
  • 4 biji bawang merah - dicincang
  • 2 ulas bawang putih - dicincang
  • 1 cm halia - dimayang halus
  • 1 biji bawang besar - dimayang bulat
  • 2 biji kentang - dipotong baji & digoreng hingga perang
  • 4 sb cili kisar
  • 1/4 biji capsicum hijau - dihiris memanjang
  • 1/4 biji capsicum merah - dihiris memanjang
  • 2 biji limau kasturi - perah & ambil jusnya
  • garam & gula secukup rasa
Cara :
  • Tumis bawang cincang hingga naik bau.
  • Masukkan halia & cili kisar, tumis hingga pecah minyak.
  • Masukkan daging goreng diikuti dengan bawang besar & capsicum.
  • Tuang kan jus limau & perasakan garam dan gula.
  • Akhir sekali masukkan ubi kentang & gaul rata.

No comments:

Post a Comment